SAOPŠTENJE ZADRUGARA JEDNOGLASNO USVOJENO: „Sramota nas je političara koji gostuju na našoj televiziji. Oni se brukaju besplatno i obezvređuju naš rad!“

SAOPŠTENJE ZADRUGARA JEDNOGLASNO USVOJENO:
„Sramota nas je političara koji gostuju na našoj televiziji. Oni se brukaju besplatno i obezvređuju naš rad!“

Ono što je posebno istaknuto u ovom iznuđenom saopštenju je zaključak svih Zadrugara, da imaju razumevanja za poslovnu politiku kuće i da razumeju Željka Mitrovića što je gladan naplativog političkog senzacionalizma, ali iskazuju i bojazan da bi političari mogli da im otmu fokus za koji se godinama bore.

Takođe smatraju, da se ovime urušavaju vrednosti za koje se oni zalažu i da će zbog ove bespotrebne avanture njihove medijske kuće trpeti čitav njihov sistem, a i da će se smanjiti broj prijava za učešće u tom formatu društveno-odogovornog programa.

Jedna od učesnica je čak i radikalnija u svojim strahovima, te je citiramo: "Da su mi majka i otac znali, da ću da se pojavljum pod istim logoom sa političarima, pa pre bi me ubili negoli što bi me pustili da ovde uđem!"

Zadrugari su takođe istakli, da se ograđuju od svakog promovisanja ideoloških vrednosti koje negativno utiču na natalitet, jer smatraju da političari upravo to propagiraju, dok kolektivno prihvataju zasluge za svako rođeno dete koje je nastalo u terminima emitovanja njihovog programa.

Najviše ih buni to što političari učestvuju u svojim terminima besplatno i nisu sigurni kakva im se poruka time šalje.

Da li im to Željko Mitrović preti smanjenjem honorara? Da li želi da utiče na sam koncept programa ucenom da ima u studiju neke koji bi se rado čak i besplatno brukali po njihovoj televiziji?

Na ta pitanja nemaju odgovor, ali imaju opravdanih sumnji.

Na kraju samog saopštenja, a iznad potpisa svih učesnika proslavljenog rijalitija, stoji i jasno iskazano upozerenje, da ukoliko se sa spornim aktivnostima političkog tipa nastavi, učesnici će prinuđeni da organizuju protest i blokadu programa.

Serbia Tudej