4.000 PALANAČKIH BUSOČASNIKA: Spasavanje redova REJTINGA.

4.000 PALANAČKIH BUSOČASNIKA:
Spasavanje redova REJTINGA.

Tragom priče koja se pojavila na društvenim mrežama, a vezano za abnormalne kvote koje su nametnute lokalnim odborima SNS-a širom Srbije za miting ili kontramiting 26-og maja, došli smo do informacije da je centrala stranke na vlasti odredila obavezu Palančanima da obezbede čak 4.000 busočasnika.

Ukoliko bismo taj broj uporedili sa brojem onih koji su glasali na nedavno održanim unutarstranačkim izborima na lokalu, kvota definitivno deluje nerealno, ali pošto su se organizaciji najavljenog spektakla priključili crvenofenjerični pentagramisti, a i još neke desničarske opcije koje je SNS zadužio namirivanjem u prethodnom periodu, moguće je da će nekako i uspeti da dosegnu pomenutu brojku.

Jako će biti zanimljiv i odziv u javnom sektoru, tj. onih za čije plate glasaju odbornici ili poslanici SNS većine kada izglasavaju odluke o budžetu - bilo u lokalnom ili republičkom parlamentu, kao i onih koji su pod vremenski ograničenim ugovorima. Zaista bi bilo i nezahvalno da baš oni podbace.

Ranijih godina je bilo problema i sa izmirivanjem dugova prema autoprevoznicima, kao i sa ispravnošću autobusa, te su samo uz razumevanje saobraćajne policije nekako uspevali da se čak i sa tehnički neispravnim vozilima domognu odredišta i vrate se, uz pregršt kvarova. A bilo je i požara.

Sve u svemu, predstojeća avantura ili stranačka ekskurzija, prilično je opteretila lokalne stranačke aktiviste, te deluju jako nervozno i ozbiljno, iako bi sam kontramiting trebalo da bude i svečani oproštaj od dosadašnjeg predsednika stranke, sem što će im poslužiti i da se saberu nakon nedavnih tragedija i svih afera koje opterećuju tu opciju.

Ukoliko bismo isključivo gledali interes građana Smederevske Palanke, jako bi bilo bitno da se ne obrukaju, tj. da kvotu ispune ili da budu što bliže zadatoj kvoti, a da svi drugi podbace, jer bi jedino takav epilog obezbedio i političku, kao i finansijsku stabilnost na lokalu.

I da se ne lažemo: u njihovim redovima ima više onih koji navijaju da podbace, ma koliko to zvučalo autodestruktivno.

Što je najgore takvih ima više kod njih negoli u lokalnoj opoziciji.

Nek' im je Bog u pomoći.


Serbia Today