AGENT 0-0-LAJKA: "Što bi vlast preuzimala odgovornost na sebe dok ima nas!?"

AGENT 0-0-LAJKA:
"Što bi vlast preuzimala odgovornost na sebe dok ima nas!?"

Što se tiče sveukupnog društveno-političkog života u Velikoj Palanci, taktički iskusnijeg političara od Dejana Milivojevića - Lajke zaista nemamo ili se bar još uvek nije afirmisao.

Elem, stvarno bi bilo i više negoli kompromitujuće po najveću stranku u državi, a i na lokalu, da sama potegne priču o odborničkom mandatu svog odbornika pod produženim dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Lakše je ovako.

Okupi Lajka opoziciju, da kao pritisnu vladajuću stranku, a onda vladajuća stranka pod istim tim pritiskom popusti i zamoli svog odbornika da podnese ostavku, uz overu kod notara, kada bude u prilici.

I bezbolnije je.

Imaju opravdanje i pred članstvom Mesnog odbora "Centralni malograđani", kojima su nametnuli da izaberu i prate predsednika pod produženim dejstvom psihoaktivnih supstanci, a i eto - "učiniće opoziciji" i prihvatiće sugestiju.

A ko tu kome zaista "čini" i ko izlazi kao pobednik?

...pa naravno - Dejan Milivojević - Lajka.

Ovime će prilično zadužiti lokalnu ekspozituru građana s naprednom pameću, pa čik neka ga odbiju kada im nešto zatraži!

A zadužio ih je već i sa onim Anketnim odborom vezanim za poslovanje u JKP "Poslednja lopata", iako epiloga nema ni dan - danas, a prštale su optužbe kako na račun smenjenog V.D. direktora, tako i na račun njegovog papet-mastera, poznatijeg pod pseudonimom "Burdzelenski".

Što se ostalih opozicionara tiče, nije da nisu jedva dočekali psihoaktivni cirkus u vladajućoj stranci, tako da im nije bio problem da potpišu ovu inicijativu, bez obzira što su time pomogli i Lajki da preuzme sve zasluge, a i stranci građana s naprednom pameću da sa sebe skinu muku sa kojom baš i nisu umeli da se nose. Neki će spekulisati da je Lajka navukao i nasamario ostale opozicionare, ali to su samo zli jezici, je li tako?

Uostalom, niste valjda zaista očekivali saopštenje Opštinskog odbora SNS-a u kojem bi samoinicijativno priznali da su kandidovali nekog pod produženim dejstvom psihoaktivnih supstanci i da su svi njihovi birači upravo za to i glasali, bilo na lokalnim ili na unutarstranačkim izborima!?

I zašto bi kolektivno snosili odgovornost takvim izletanjem u javnost, kada Lajka može da im obezbedi da se sve svede na individualno!?

Kolektivno se prihvataju zasluge za izborne pobede ili kada se dele funkcije i partijski zapošljava, a odgovornost za propuste je bolje da bude individualna; bolje po njih, a i po Lajku.

A čekajte, zar ste zaista mislili da će vlast dozvoliti da im se neki opozicionar obrati sa skupštinske govornice lokalnog parlamenta sa "vi, narkomani"!?

Ovako, neće biti tih pod produženim dejstvom psihoaktivnih supstanci, pa neće biti ni takvog obraćanja - zahvaljujući Lajki.

...u Velikoj Palanci, pod psihoaktivnim supstancama.

 picture103

picture102


Serbia Tudej