DEBURDZIZACIJA - DAN 11.: DOBILI STE EMAIL: Tribina, mediji, peticija i 4 glasa iz kuće

DEBURDZIZACIJA - DAN 11.:
DOBILI STE EMAIL: Tribina, mediji, peticija i 4 glasa iz kuće

Nakon ovog email-a zaista smo se zapitali zašto lokalni odbor SNS-a nije adekvatno odgovorio na sve napade Burdzelenskog i svih ostalih simpatizera burzokratije, bili oni poziciono ili opoziciono orijentisani.

Iako najozbiljnije napade trpi ekipa otvoreno sukobljenih sa Burdzelenskim - Nikolaj Pučen, Alfanko sTupić, Nebojsije Digić, Baćkomir Katalončić, Da Nilo La Bus, Mad Borix, Piter Milbanfirer, Sima Kazablanka, Goran Če, Ajrin Čanak (stranačko-devojačko: Rančić), definitivno se malo ko usuđuje da se oglasi ili odgovori, verovatno u strahu da ne bude razapet još brutalnije.

No, ignorisanje ih vodi u mračni ambis otuđenja od građana, a pošto se radi i o stranačkim liderima lokalnog tipa, definitivno će i sa članstvom imati prekid u komunikaciji uz prekoravajuće poglede.

Uzimajući sve to u obzir, ideja našeg pratioca na Fejsbuku zaista zvuči razumno, realno i iznuđeno.

A možda se on prisetio i nečeg od ranije.

Naime, poslednja tribina takvog tipa održana je 23. decembra, 2016. i mnogi taj datum dan - danas vide kao političku prekretnicu lokalno. Po mnogima je od tog dana krenulo sve na bolje, kako po naprednjake, tako i po građane Smederevske Palanke.

Želi li Nikolaj Pučen brzopoteznu pobedu matom ili uz predaju Burdzelenskog, bolja strategija ne postoji, sem što se u bliskoj istoriji pokazala efikasnom. 

Eto, ideja je tu, realizacija je na čekanju i bolje im je da istu sprovedu na vreme, dok se Burdzelenski nije još jače razmahao.

A nije da neće.

Po poslednjim informacijama koje smo dobili i u visokim krugovima se već pozicioniraju, što verovatno takođe plaši naše palanačke "junake".

Takođe je jako bitno i ko će i koliko hrabrosti pokazati u ovoj specijalnoj političkoj operaciji, a naročito kada su u pitanju direktori ili rukovodioci u javnom sektoru. Ako izaberu da ćute i okreću glavu, čekajući rasplet i smirivanje situacije, možda sve dočekaju i kao kolataralna žrtva.

Tada će biti kasno za kajanje.


Odgovor: "Gledao sam svoja posla." - neće biti nikakvo opravdanje, ma kome se u budućnosti budu pravdali.

Elem, sada svi imaju priliku da se pokažu i dokažu; da potvrde ili unište svoj autoritet, integritet i legalitet.

Mogu da izaberu jedinstvo ili haos, a koji je neminovan ukoliko Burdzelenskom ostane makar delić vlasti.

I da; da podsetimo: opozicija jedva čeka haos i za isti od srca navija.

A onda i revanšizam kuca na vrata.

I...? Šta će biti s tom antiburdzokratskom tribinom?

Sebia Tudej

(u prilogu vam dajemo na uvid email koji smo dobili od našeg vernog pratioca iz SNS-a)