DEBURDZIZACIJA - DAN 12.: DIREKTNO IZ AZOVANJŠTALSKOG BUNKERA

DEBURDZIZACIJA - DAN 12.:
DIREKTNO IZ AZOVANJŠTALSKOG BUNKERA

Za sve ove godine praćenja palanačkog društveno-političkog života, ogavnijih lažnih profila od ovih AZOVanjštalskih nije bilo.

Npr. BOTići od Radoslava Milojičića - Tita su uglavnom bili u defanzivi, a i kada su napadali naprednjake, bukvalno su pazili na svaku tačku ili zarez, a neretko koristili i većoj populaciji prilično nerazumljivu terminologiju, kako bi bar koliko-toliko prekrili tadašnje Kenanove gramatičke greške.

Naprednjački BOTići su se trudili da svoje komentare i objave "osakate", kako bi bili razumljiviji široj populaciji, što je i rezultiralo time da im kampanje budu uspešne. Neki su grešili u tom "sakaćenju", pa su ih građani lako prepoznavali, jer nije lako degradirati samog sebe. Sem par incidetnata kada ih neko dobro iznervira, bili su pristojni i skoro da nikada nisu prelazili određenu granicu. Ne pamtim čak ni ozbiljnije vulgarije, a moguće je da su ih tako i obučili.

Al' ovo ZLO - AZOVanjštalsko, tj. četvoroglavi monstum - satanističkog tipa, zaista nije viđeno igde u Srbiji, a verujem i šire.

Nit' su gadljivi da nahuškaju ili podrže opoziciju, niti imaju mere u udarima na porodicu, roditelje, pa i decu, niti se ustučavaju da pišu očigledne laži, samo kako bi navukli neku bolesnu publiku koja ne samo što upija te bljuvotine, već kao i da uživa u tom AZOVanjštalskom rijalitiju.

O pismenosti nećemo, jer bi i osnovci sastavili smislenije rečenice.

Taktički gledano, ne samo da je sve prosto, već bukvalno prostački. Udri po svima, prozivaj sve redom, a ako se neko upeca i odgovori, udri još jače.

Takođe je primetno i da obožavaju da uvode i nove likove, što je unapred preteća poruka, verovatno očekujući da će im neko iz straha ponuditi saradnju ili ih moliti za milost.

Bilo kako bilo, epilog svega je da su poimenice stvorili više neprijatelja lokalno, negoli podrške - svesno ili nesvesno, što otvara i neka druga pitanja, a posebno ona vezana za sumnju da sarađuju i sa nekim opskurnim likovima iz drugih gradova i opština, a kojima uopšte nije ni bitno kakve posledice takvi sukobi ostavljaju u odnosima realnih ljudi lokalno. 

Kao da se neko ponaša po nuklearnim pravilima, tj. vodi se čuvenom krilaticom: "Kad nema nas, nek' ne bude ni njih!"

No, da unesemo i malo vedrine: ostalo im je još tačno nedelju dana, a onda će se ugasiti kao da nikada nisu ni postojali.

I verujte, kada bi smeli i kada ne bi bili svesni onoga što ih čeka nakon 10. maja, udarili bio oni sa svojih "proslavljenih" AZOVanjštalskih stranica.

A neće smeti - pretpostavljate i zašto, jer sem što nemaju časti, morala, pismenosti, intelekta i znanja, nedostaje im i... samopouzdanja, da se ne izrazim kao oni. 

Ataman zaGlibljanski
Serbia Tudej