DIREKTNO IZ NAPREDNOG KAFIĆA: CENTRALNA PROSLAVA GAŠENJA AZOVANJŠTALACA!

DIREKTNO IZ NAPREDNOG KAFIĆA:
CENTRALNA PROSLAVA GAŠENJA AZOVANJŠTALACA!

DA NILO LA BUS: Eto, konačno smo ih se rešili i sad mogu da se posvetim poslu u Centru za socijalni rad, a ne da visim u opštini k'o Vlada Omladinac, Bože me oprosti.
MAD BORIX: Ma šta ti znaš o socijalnoj politici!? Da znaš nešto ne bi ti onaj burdzoglavi Azanjac vršljao po ustanovi. Joj, da sam ja direktor tamo, sve bi one njegove Azanjke i Azanjce najurio, pa nek' se pojavi opet!
sTUPIĆ: Polako, br'e, Mad, ne ide to tako sa ljudima.
MAD BORIX: Ti da ćutiš! Da sam upravnik onog tvog Parking servisa, Azanjcima bih uveo da plaćaju duplo. Ček, ček... onaj tvoj Živan? ...Nemanja Živković? Je l' on Azanjac? Meni to prezime zvuči azanjski. Eto, vidiš da ne znaš da upravljaš Parking servisom. Firmom ti vršljaju Azanjci.
VIDOVITI ZOKI: Daj, Mad, ispada da ti sve znaš najbolje!?
MAD BORIX: A šta ti znaš o fudbalu? Znaš samo to da predviđaš oko kladionice, a pojma nemaš kako se postavlja ni osnovna formacija 4-4-2.
MILANČE TRKLJA: Uh, ja to znam još sa Sege, a ima i na Soniju grafički prikaz.
MAD BORIX: Eto ti ga sad ovaj ekonomista!? ...pa, br'e, ekonomisto, gde su ti kafanaski računi burdzoglavog Azanjca? Da ih nisi zagubio možda? Šta, sad ćutiš? Pojma ni ti nemaš o finansijama, ko što ni ovaj nema pojma o Centru za socijalni rad, a ni ovaj o parkiralištima, a ni ovaj o fudbalu. Da ja vodim te finansije, kačio bih te kafanske račune na bandere svaki dan.
BELKA: Uh, što si se razgoropadio. Na kraju ćeš i meni da držiš predavanje čemu služi sunđer u iberlaufu pred prodaju auta.
MAD BORIX: Nego šta ću!? Nemaš ti pojma kako radi brodski motor na otvorenom okeanu, a hoćeš da majstorišeš!? Ti si majstor za Jugiće i tako to, džipa ti ne bih dovezao u radnju, pa da je džabe.
BOJAN KLIMA: Ja ne mogu više da slušam ovo. Odoh da radim nešto.
MAD BORIX: Šta da radiš? Da lažeš tamo neku babu kako joj je crk'o kompresor, da bi joj uvalio novu klimu? Što to ne probaš kod mene? Ja bih, br'e, klima uređaj rastavio u delove i sastavio, pre nego što bih ikad tebe pozvao. A ima sve i na JuTjubu.
KONOBAR: Ti, br'e, Mad, više nećeš imati sa kim ni kafu da popiješ, sve vređaš.
MAD BORIX: Koju kafu? Ti ovo zoveš kafom? Da probaš ti kafu koju ja sebi napravim, postideo bi se i ne bi više prišao aparatu.
DIGITALNI: E, ljudi, ajd' da se uozbiljimo. Šta ćemo dalje?
MAD BORIX: Ti da si neki sekretar stranke, našao bi modus da se isključe iz stranke, a ne tu nas da pitaš. Da sam ja sekretar, ne bi meni oni opstali u stranci ni dan!
DA NILO LA BUS: Tiše, Mad, evo ga predsednik. Dobro veče, predsedniče.
VIDOVITI ZOKI: Predviđam da Mad ima nekih ideja i kako se vodi opština.
MAD BORIX: Predsedniče, ja bih sve isto kao i ti.
sVUČEN: Hvala, Mad. Ako imaš nekih ideja, slobodno reci.
MAD BORIX: Ma kakvi, predsedniče, ne mešam se u tuđ posao. Ja samo Vodovodu brinem, ne stižem ništa drugo.

(dramska tišina)

sTUPIĆ: Okeanu, otvori se, progutaj ovaj brod!
BELKA: Zoki, drž' mu pertle.

Serbia Tudej