DO POSLEDNJEG BURDZE: GENEZA RETROGRADNE FRAKCIJE MILITANTNIH POBULJENIKA

DO POSLEDNJEG BURDZE:
GENEZA RETROGRADNE FRAKCIJE MILITANTNIH POBULJENIKA

Kada je odlazeći predsednik Srpske napredne stranke (trenutno u V.D. statusu) pre par godina najavio obračun sa kriminalcima u svojim redovima, malo ko mu je verovao. Da li je već u tom trenutku bio svestan da njegova politička i svaka druga moć neće trajati večno i da mora ozbiljno da se pozabavi time kakvu državu i sa kojim vrednosnim sistemom želi da ostavi nadolazećim generacijama, možemo samo da nagađamo. No, ono što je evidentno, ne želi da je ostavi Jutkama, Simonovićima, Belivucima, Grčićima i ostalim Burdzama koji su mu se zapatili u stranci ili su oduvek bili u njegovoj blizini, pa ih najbolje i poznaje.
 
Često je govorio i o podmlađivanju stranačke infrastrukture, ali ni to mu niko nije verovao. Da ne živim u Smederevskoj Palanci ne bih mu verovao ni ja, jer ne bi bilo prvi put da je slagao ili da mu se nešto izjalovilo zbog nepredviđenih okolnosti.
 
...jer suštinski jesam protiv te "keč dem ol" autokratske neoliberalne ideologije sa jako diskutabilnim, neretko i šizofrenim programskim ciljevima, naročito kada je u pitanju spoljna politika, ali lokalno gledano imam skoro potpuno drugačije viđenje.
 
Smederevska Palanka je bila na rubu propasti. Lokalna samouprava je bila viđena za gašenje. Mogao je lepo Vučić tamo negde 2017. da nas ugasi "prekidačem", pa kud koji mili moji.
 
Al' nije!
 
Da li mu je u tom trenutku nešto "kvrcnulo" da opštinu poveri mladom timu ljudi, koji baš i nisu ideološki fanatici i proba nešto novo, kako bi to primenio i na druge lokalne samouprave ukoliko uspe, takođe je nepoznanica, ali s obzirom u kakvom je stanju bilo sve, nije imao ni šta da izgubi.
 
Slučajno ili uz pomoć nebeskih sila - uspelo je, i opština se digla iz pepela.
 
Ej, pazite, sada ima šta i da se ukrade!? ...što ranije nije bio slučaj.
 
A da li se krade?
 
Ako čitate opskurne profile, ispada da je Smederevska Palanka Beverli Hils sa otvorenim vratima na svim vilama, a sefovi "na izvol'te".
 
Šalu na stranu, uopšte nije tako i radi se o nečem drugom.
 
Elem, ono što Vučić nije predvideo jeste to, da staro članstvo, a naročito oni koji se baš i ne uklapaju u imidž te nove Smederevske Palanke, neće tek tako prihvatiti razvlašćivanje i odstranjivanje sa opštinske trpeze. Hoće i oni da se pitaju, a po nešto i da "pipaju". Udružiće se čak i oni koji su u privatnoj svađi, a ako treba uključiće i neke ljude sa strane, samo da povrate mesta na već pomenutoj trpezi, ali...
 
Mrka kapa, rođaci.
 
Rek'o Vučić: "Ne pravite iste greške kao ja; do poslednjeg Burdze!" - ili nešto slično.
 
Što u prevodu znači: Jutke, Simonovići, Belivuci, Grčići, vandali sa dečijih grobova, spletkaroši, internet bot-timovi i ostale Burdze - došao vam je kraj.
 

 

Serbia Tudej