IZBORI U SNS-u: Analitičar Garfild Vodički - poverenik Narodne stranke

IZBORI U SNS-u:
Analitičar Garfild Vodički - poverenik Narodne stranke

Kao neko ko se istakao u komentarima povodom unutarstranačkih izbora u Srpskoj naprednoj stranci, a naročito što se tiče Kusatka, izdvojio se poverenik Opštinskog odbora Narodne stranke - Garfild Vodički. Iskoristili smo priliku da sa njim izanaliziramo tekuća dešavanja, sa osvrtom na situaciju u njegovom selu i selu Cerovac, kada je u pitanju bitka sa političkim mrtvacima. Zatičemo ga na osmatračnici u prizemnom objektu političke kantine.

Gdine Garfild, kako vama izgledaju unutarstranački izbori u SNS-u, iz ugla politički uvek živog, a nadasve i politički aktivnog čoveka?

Zgrožen sam. Eto kako mi izgledaju ti njihovi izbori. Lepo im pošaljemo Toplicu, da im pravi cirkus, a oni ga najure iz cirkuskog šatora. Gde to ima, pitam ja Vas?

Čekajte, razumemo mi šta vas najviše rezignira, ali dajte da pokušamo sa neutralnijom analizom.

Ama kako da budem neutralan kada vidim mog kolegu Belku kako se valja u tom zombi-blatu sa politički mrtvima!? To je nedopustivo. Mene to pogađa i kao politički živo biće, a i kao običnog čoveka.

Po strani te lične odnose, smatrate li da su unutarstranački izbori u SNS-u demokratski?

Naravno da ne smatram. Da su pustili našeg Toplicu u Kusatku sa njegovom tačkom, imali bismo motiva da u Azanji kandidujemo i nekog "đavoljeg" kandidata, ali sada se sve to izjalovilo.

A kako vam izgleda situacija u Vašem selu? Da li je tamošnji Mesni odbor naprednjačke anti-zombi koalicije respektabilan?

Samo momenat da pogledam u spisak. Da, imaju 86 članova. Toliko imam ja samo u par romskih kuća na svojoj teritoriji. Vi ne shvatate da oni izumiru kako politički, tako i kao nekada živa bića. Nema života u njima. Baš me zanima koliko od ovih 86 živi u kućama, a koliko u grobnicama!?

A imate li saznanja u vezi sela Cerovac i tamošnjeg Mesnog odbora stranke na vlasti?

Imam. 74 po spisku iz tog njihovog Izvršnog odbora, ali pitanje je koliko i tu ima živih, kako politički, tako i medicinski.

Po Vama ispada, da će lokalne unutarnaprednjačke izbore odlučiti to na koga su se oslanjali; na žive ili mrtve?

Upravo tako. Ovi što su se oslanjali na političke mrtvace i na zombi-ideologiju zato i gube. Aman, pa ne možeš izaći ni na kakve izbore računajući na svest zombića!? Ne glasa se na grobljima, već u prostorijama u kojima borave politički živi ljudi.

Vaše selo se teritorijalno graniči i sa teritorijom za koju je nadležan Mister Bob Vajt, tj. sa Starom čaršijom. Kako Vam izgleda situacija kod njega?

Moj Belka je politički življi od većine u toj naprednjačkoj anti-zombi koaliciji. Da im nije njega, pregazili bi ih njihovi zombići i to brutalno. Takvog terenskog borca protiv politički mrtvih zombija poželela bi svaka stranka.

I za kraj, imate li komentar na dosadašnje rezultate izbora u svim Mesnim odborima SNS-a i eventualno kakav epilog predviđate?

Epilog mi se i ne dopada baš, jer bismo se mi lakše izborili sa politički mrtvima, negoli sa ovima koji su politički živi, ali očigledno je da su imali pomor članstva, a da se nisu dovoljno posvetili mladima. Vidim da pokušavaju da podmlade odbore, da ponude neke nove ljude - nekompromitovane, bez akumuliranih animoziteta iz prošlosti, što možda i jeste uzrok pobune politički mrtvih. No, dosta i balansiraju, namirujući one starije, a koji su na korak od svojih grobnih mesta. Za sada sve rešavaju bez većih problema, ali nisu još ni na pola puta do slavljeničkih zadušnica s jećem i pićem nad grobovima politički mrtvih. Ovi Belkini za sada imaju 28 delegata, a mislim da im treba minimum 40 da bi ostvarili ono što su naumili, a konačno ćemo i mi iz Narodne stranke saznati protiv koga se zaista borimo na lokalu. Da li protiv živih ili protiv mrtvih!?

Zanimljiva opservacija. Zahvaljujemo Vam.

 


Serbia Tudej