IZBORI U SNS-u: M.O. "AZOVanja" - rekapitulacija.

IZBORI U SNS-u:
M.O. "AZOVanja" - rekapitulacija.

Za one koji nisu upućeni, a i za one koji jesu, ali im odgovara da glume ludilo, U ZAPISNIKU JE KONSTATOVANO da se na izborima za Mesni odbor "AZOVanja" pojavilo 130 članova sa pravom glasa (od 326 sa spiska iz Izvršnog odbora), što podrazumeva da su se potpisali na ulazu pored svog imena i prezimena i da im je potvrđen identitet uvidom u lična dokumenta.

Znači, 130 - tačno. Ni 129, ni 131.

Međutim, pri svakom brojanju glasova, a bilo ih je više (čak TRI po našim saznanjima), zbir glasova za oba kandidata je varirao, ali je uvek prelazio 140 glasova, zbog čega su izbori prekinuti od strane OVLAŠĆENOG KOORDINATORA SNS-a iz Izvršnog odbora (zaduženog za unutarstranačke izbore) i odloženi do daljeg.

Kako je došlo do toga?

Nakon zaključenja broja članova koji imaju pravo glasa (KONSTATOVANO U ZAPISNIKU), više lica je iskoristilo gužvu na ulazu - uz guranje i galamu, i uz podršku pojedinih kojima je identitet i članstvo već potvrđeno, te su bukvalno bez verifikacije upali na Izbornu skupštinu M.O. "AZOVanja". Bitno je napomenuti, da ta lica nisu ni pokušala da se verifikuju na ulazu, već su čekali da se u zapisniku konstatuje broj članova sa pravom glasa, pa da tek onda upadnu.

I to stoji u zapisniku.

Prilikom samog glasanja, uočeno je da više članova glasa i za jednog i za drugog kandidata ili da pri jednom brojanju glasaju za jednog, a pri drugom za drugog kandidata.

I to je ušlo u zapisnik.

Istine radi, kandidat za predsednika M.O. "AZOVanja" Bojan Nikosavić je prilikom svakog brojanja imao više glasova od kandidata Zorana Ćosića, ali ne dvostruko ili trostruko više, već se radilo o razlici od samo 10-ak glasova, što nije ni ušlo u zapisnik, jer se očigledno radilo o namernoj opstrukciji izbornog procesa i sabotaži od strane vanpalanačkih interesnih grupacija.

Epilog:

Mesni odbor "AZOVanja" neće imati svoje elektore (2 super elektora i 3 prosta elektora) na Izbornoj skupštini Opštinskog odbora SNS-a u Smederevskoj Palanci, jer su tako sami "izabrali" i ostaće u statusu povereništva do daljeg, jer "nekome" takav cirkus sasvim odgovara.

Šta je to "odbranjeno" u Azanji?

Odbranjeno je povereništvo Zorana Ćosića, kojem će najverovatnije biti pridodato još dva ili tri dodatna poverenika nakon Izborne skupštine Opštinskog odbora. Da li je neophodno da vam nacrtamo kakve će poverenike postaviti budući izabrani Opštinski odbor? Nadamo se da ne.

Mediji:

Mnogi se čude zašto palanački mediji nisu uopšte pratili unutarstranačke izbore u SNS-u na lokalu, pa smo pokušali da dođemo i do odgovora na to pitanje. Nažalost - bezuspešno. Uglavnom se vade na to da ih niko ne informiše i niko ne poziva, a i da nisu dovoljno plaćeni da bi se uplitali, jer ne žele da ih iko razapinje po lažnim profilima, uz pregršt laži i bolesnih konstrukcija.   

Njih očekuje i konkurs za sufinansiranje medija na lokalu, tako da nisu baš raspoloženi ni da rizikuju onu crkavicu koju će eventualno dobiti. Takva atmosfera, koja iziskuje ćutanje i "nemešanje" u sopstveni posao, nažalost će se i nastaviti. I ne, ova kritika nije usmerena protiv njih, već protiv onih koji su generisali takvu atsmosferu u kojoj jedino možeš biti slobodan ukoliko ne zavisiš od konkursne-milosti društveno-političke "elite" na lokalu. Jedino tako se možeš i informisati i biti respektabilan dovoljno da činjenicama (brojke i slova) pobijaš laži i manipulantsko dezavuisanje javnosti preko lažnih profila, koji i kada saopštavaju nešto istinito, sve upropaste gadostima, nepiSNSmenošću i fabrikovanjem dodatnih laži, a u korist senzacionalizma i populizma.

Inače, slične "vadilice", oko "nemešanja", dobili smo i od nekih koji su stranačkim zaposlenjem PLAĆENI da brane interese te svoje stranke, ali su trenutno po mišjim rupama i čekaju rasplet. Al' da ih ne imenujemo; sami će se prepoznati.Serbia Tudej