IZBORI U SNS-u: Operacija "M.O. Rataratoševo".

IZBORI U SNS-u:
Operacija "M.O. Rataratoševo".

...i sve su mogli da podvale seljanima u Rataratoševu; i da su Palančani zli i da napirlitani opštinari nedovoljno pažnje posvećuju seoskim zajednicama, pa i da još tu fali mnogo asfalta i kamena, ali Burdzelenskog nikako. Čim Rataroševljanima pomenu njega, namršte se i sasuju salve psovki i kletvi.

A valjda u tome leže i razlozi zbog kojih se Vlaja ispisao iz burdzokratske pačje škole za Paju, Gaju i Maju.

O, da - tu je i Raja. Možda je i on uticao. Zadužio je Rataroševljane Rataroslav Cokotalo prilično, a i najviše se politički ostvario, kroz više stranaka.

Elem,  sutrašnji izbori u M.O. SNS-a "Rataratoševo", uprkos incidentima u pauzi od par dana, trebalo bi da proteknu u mirnoj atmosferi i iz svega poznatog ne očekuju se nikakva iznenađenja. Ne vidimo ni ko bi eventualno mogao da ugrozi Vlaju (u političkom smislu), jer sem što je pod pritiscima, pretnjama i ucenama oportunista u nekom trenutku zastranio, jedini kao odbornik ima kapaciteta da se izbori za interese Rataroševljana. Od poražene frakcije ne može da očekuje ništa, a svojim biračima uvek može da se pohvali i NOVOIZGRAĐENIM putem Ratare-Vatoševo, fenomenalnom organizacijom "Ratarijade" u njegovom mandatu poverenika (nažalost bez podrške iz opštinske zgrade), kao i sa svim radovima na uređenju i modernizaciji seoske škole (uz minimalnu pomoć opštinara). Da, dobili su i nešto kamena za puteve, ali je samo prosut, pa su seljani morali sami da ga razvlače - što takođe ne ide u prilog odnosu sa "opštinarima", ali ukoliko bi odustao od dosadašnje institucionalne borbe za svoje seljane, tek ne bi mogli da računaju na bilo šta.

Unapred čestitamo Vlaji na izboru za predsednika Mesnog odbora SNS-a "Rataratoševo", i da bez obzira što će delegirati samo 2 elektora za Izbornu skupštinu, pronađe način da se nagodi još bolje i zle opštinare i stranačke drugare pritisne još jače, u interesu svog sela.

A burdzokrate neka burdzuju i dalje. Samo ne na štetu Vlaji i Rataratoševu.


Serbia Tudej