IZBORI U SNS-u: Predsednik Nidžoslav sVučen pred tablom.

IZBORI U SNS-u:
Predsednik Nidžoslav sVučen pred tablom.

Iako je upitan broj elektora (delegata) koje će delegirati Mesni odbori u kojima još nisu sprovedeni unutarstranački izbori, čitava izborna priča se lagano zaokružuje i dobija konturu. 

Uz 42 super-elektora (svakom M.O.-u sleduje po zagarantovana 2 delegata) i čak 51 prost-elektor će steći pravo glasa na Izbornoj skupštini na osnovu broja članova u svakom M.O.-u (po 1 prost-delegat na svakih 100 članova).

Naravno, sve brojeve elektora u odborima gde nisu održani izbori uzmite sa rezervom, jer je moguće da će neki odbori biti raspušteni u toku izbornog ciklusa, tako da neće ni imati izabrane delegate za Izbornu skupštinu Opštinskog odbora. Do takvih situacija može doći ukoliko Mesni odbori nisu obezbedili uslove za sprovođenje unutarstranačkih izbora ili su delovali protivno odlukama stranačkih organa, te i ukoliko su na bilo koji način povredili stranačku disciplinu. Takvi odbori će nadalje funkcionisati u statusu povereništva do eventualne nove prilike za izbor rukovodstva, super-elektora i prostih-elektora, ali tek nakon Izborne skupštine na lokalu.

Više TIHIH primedbi je bilo i na sam postupak sprovođenja izbora, a naročito u Kusatku, Stojačku i Baničini. Pojedini članovi se osećaju diskriminisano, jer im nije omogućeno ili nisu pozvani da učestvuju na ovim izborima. Ne želimo da zalazimo u pojedinačne slučajeve, ali sem što mnogima nedostaje interesovanja za rad stranke i komunikacije sa ostalim članovima, potpuno je iluzorno da očekuju da ih neko poziva buklijom na izbore. Isto tako je moguće, da je u određenim slučajevima pokrenut i postupak za isključenje iz stranke, a naročito zbog saradnje sa opozicionim ili drugim interesnim grupacijama, te više ni koordinatori delegirani iz Izvršnog odbora ne računaju na njih. Očigledno je da se to najviše odnosi na javne istupe i saradnju sa vanpalanačkim interesnim grupacijama "kiseljačkog" tipa ili zombi-BOT profilima politički mrtvih.

Izborima u M.O. "Bašin" (3 elektora) i M.O. "Baničina" (2 elektora), izborni ciklus u seoskim sredinama se privodi kraju i jako je pohvalno što je sve do sada proteklo bez incidenata.

Po informacijama iz pouzdanih izvora, Pačja škola "Paja, Gaja i Maja" je ostala bez Vlaje, tako da će M.O. "Rataratoševo" biti još jedna sigurica u pobedi predsednika Nidžoslava sVučena.

Ovom prilikom želimo da se zahvalimo Opštinskom odboru i koordinatorima Srpske napredne stranke na izuzetnoj predusretljivosti, transparentnosti, a nadasve na sveukupnoj saradnji do sada, bar što se tiče informisanja o unutarstranačkim izborima.


Serbia Tudej