IZBORI U SNS-u: Pridvorice - 3 delegata, Stojačak - 2 delegata

IZBORI U SNS-u:
Pridvorice - 3 delegata, Stojačak - 2 delegata

Premda su unutarnaprednjački izbori ušli u nešto opušteniju fazu pred teže okršaje u kriznim Mesnim odborima, osvajanjem 11-og od 21-og odbora, anti-zombi koalicija je tek na pola puta do apsolutne pobede i slavljeničkih zadušnica nad grobnicama političkih mrtvaca.

U zbiru imaju tek 33 delegata, a po svim najavama neophodno im je minimum 40 za sigurnu pobedu.

Što se tiče M.O. "Pripalančani" (Pridvorice), rezultat je očekivan, ali se u M.O.-u "Savićevo pogrešno skretanje" (Stojačak) očekivao bar blagi otpor, uzimajući u obzir blizinu i povezanost sa M.O.-om "(ne)Teraformisani mesečev pejzaž" (Baničina). Ma samo da je svako ko skrene ka Stojačku svratio u perionicu "Savić", znao bi da bez pobune nema ni selameta - ili je ta izreka rezervisana samo za one koji znaju da se nagode s vlastodršcima?

Kako god, očigledno je da i uva dva sela presudila taktička prednost anti-zombi koalicije koju crpe iz dva slogana: 1) "Do poslednjeg Burdze!" i 2) "Kovačicu vam nećemo oprostiti!"

Nešto su posustali i BOT-zombići pod komandom Burdzelenskog, iako su najavljivali svakakve lomove, zaklinjali se u svoje pristalice, čak slavili unapred pobede, uz prateća hapšenja i ostale revanšističke instrumente unutarstranačkog delovanja, svojstvena naprednjacima.

Nisu više ni euforični, a ni ljuti - smorili se. Svakovečernje umivanje realnošću utiče i na njih.

A možda ih i otrezni od ludila.

 


Serbia Tudej