IZBORI U SNS-u: Sablasni M.O. "Zamka grofa Delovođe"

IZBORI U SNS-u:
Sablasni M.O. "Zamka grofa Delovođe"

Da, biće to epohalna bitka.

Verovatno i najbrutalnija do sada.

Prema najavama napredne javnosti, čak tri kandidata/kinje pretenduju na mesto predsednika sablasnog Mesnog odbora "Zamka grofa Delovođe" (Centralni malograđani, palanački "Krug dvojke"):

1. Bogdanka Stevanović

2. Aleksa Vuković

3. Pavle Jozić

...i sva tri kandidata/kinje imaju podjednake šanse.

Dok kandidatkinja Bogdanka crpi svoju podršku iz populacije interno raseljenih lica sa prostora bivše SFRJ (Lika, Bosna...), pijačara i onih koji je bolje razumeju na ijekavici, kandidat Aleksa se oslanja na intelektualnu elitu - boeme bezalkoholičare, a Pavle na kulturnu elitu i eventualno na ponekog raseljenog Azanjca ili Golobočanina.

Ono na šta računa kandidatkinja Bogdanka, svakako je i činjenica da se interno raseljena lica prvo učlane u vladajuću stranku na lokalu, pa se tek onda skuće i odomaće, a samim tim jasno iskazuju i želju da dominiraju među politički zainteresovanim subjektima u određenoj sredini. Po nekima, istu ciljnu grupaciju je nišanio i predsednik Vučić kada se oslonio na trgovce sa Bulevara revolucije. Sve navedeno je i kvalifikuje da bude prvi pančevački kandidat.

Kandidat Aleksa se isključivo oslanja na podršku kokakoličara, crnosokista, žutosokista, bozista i limunadičara, uz nedvosmislenu podršku odlazećeg povereništva stranke na vlasti.

Drugi pančevački kandidat - Pavle, i nema baš strogu politiku prema konsumentima "vatrene stranačke vode", niti prema blažim ideološkim narkoticima, dostupnim kod lokalnih ideoloških dilera.

Da li će se sva tri kandidata/kinje i kandidovati? ...ostaje da vidimo u narednim satima, mada ne verujemo da će pančevački kandidati/kinje odigrati tupavo i podeliti svoje biračko telo na dve frakcije, jer bi time umanjili šanse za eventualnu pobedu. No, sve je moguće; ipak su to elitni Palančani iz elitnog palanačkog "Kruga dvojke".

Sam M.O. "Zamka grofa Delovođe" delegiraće 2 super-elektora i čak 5 prostih-elektora za Izbornu skupštinu Opštinskog odbora SNS-a u Smederevskoj Palanci. Nadajmo se da će elektori biti reprezentativni i da će adekvatno zastupati interese "Centralnih malograđana".


Serbia Tudej