NEMIRNO MORE PRED MAD BORIXOM: LOKALNA OPOZICIJA KORISTI ODMETNUTU FRAKCIJU SNS-a

NEMIRNO MORE PRED MAD BORIXOM:
LOKALNA OPOZICIJA KORISTI ODMETNUTU FRAKCIJU SNS-a

Naravno da je interes svake opozicije da izazove što veći haos u redovima vlasti i tu nema ničeg spornog ili nelegitimnog.

Tako su i lokalni odbori Narodne stranke i Pokreta slobodnih građana došli do procene, da je dobro da zajašu Burdzelenskog i generala Nikosavića, te da se na njihovim leđima trijumfalno zalete u opštinsku zgradu, a zašto ne i u nasukani brod - JKP "Otrovod".

Sve to podseća i na 2017-u godinu, kada je Radoslav Milojičić - Tito iskoristio tadašnju odmetnutu frakciju SNS-a, ne bi li se ponovo dočepao vlasti, ali to se tada prilično neslavno završilo, iako su oni u tom momentu imali zbirno mnogo više odbornika, negoli što ih imaju opozicione grupacije danas.

U svakom slučaju, ekipa okupljena oko Burdzelenskog i AZOVanjštalaca već otvoreno sarađuje sa opozicijom, što vlastodršcima ide na ruku, jer će ih se lakše rešiti. Zašto se od početka nisu toliko otvoreno upustili u taj suicidni politički džihad, verovatno će ostati nepoznanica, ali sada je barijera tajnosti probijena i više nema nazad

Jako je indikativno i to, da iako i u drugim ustanovama i javnim preduzećima ima problema, sem što su svi direktori u zakonskom prekoračenju V.D. statusa, najjače udare trpe JKP "Otrovod" i admiral u V.D. statusu - Mad Borix.

Očigleno su i Burdzelenski i AZOVanjštalci, a i opozicija i u tim napadima jedinstveni i da je po njima Mad Borix najslabija karika lokalne vlasti, a da su Palančani jako osetljivi kada je to preduzeće u pitanju,

U takvoj napetoj atmosferi naprednjaci će i dočekati sutrašnji sastanak Opštinskog odbora, a na kojem bi trebalo da donesu prilično nepopularne odluke, kako bi došlo do deeskalacije svih unutarstranačkih sukoba.

No, pitanje je da li uopšte više ima šansi da se na tom sastanku čuju neki pomirljivi tonovi, pogotovo što oruđa i instrumenti partijskog discipinovanja ostavljaju duboke, a ne površinske rane, naročito kod onih kojima je stranka sve i koji su bez stranke niko i ništa.

Što se tiče dokumenta koji vam dajemo na uvid u prilogu, tj. predloga za dopunu Dnevnog reda i predloga za smenu admirala nasukanog broda JKP "Otrovod", kreiranim na opskurnim AZOVanjštalskim profilima, na kraju će ipak najviše koristiti opoziciji, a najviše oštetiti Burdzelenskog, jer napredna centrala ne toleriše takvu saradnju.

Da li postoje razlozi za smenu Mad Borixa?

Svakako - da, ali isključivo zbog zakonskog prekoračenja V.D. statusa. Sve ostalo je AZOVanjštalski rijaliti.


Serbia Tudej