NOVI STALNI SASTAV OIK-a: „NJIMA NA OBRAZ; NJIMA NA ČAST.“

NOVI STALNI SASTAV OIK-a:
„NJIMA NA OBRAZ; NJIMA NA ČAST.“

"Nemamo mi veze sa tim. Ne možemo da utičemo na predloge stranaka. Njima na obraz; njima na čast."

To je odgovor koji smo dobili od vlastodržaca nakon izglasavanja najsramotnijeg stalnog sastava Opštinske izborne komisije u istoriji palanačke civilizacije.

S opozicione strane se pravdaju time što je sednica zakazana po hitnom postupku, pa ostaje na javnosti da proceni da li su već imali pripremljene predloge ili se zaista nisu bavili time u mesecima nakon izbora.

Deo OIK-a koji je predložila vlast možda ne bi ni bio uočljiv, da nije očigledno sastavljen od ostvarenih ljudi sa već zagarantovanim primanjima iz budžeta, a koji se i po kafićima odvajaju po geografskom ključu (čitaj: kosovski lobi). 

Da li je vladajuća stranka mogla da namiri nekog od mlađih članova ili aktivista - bar sa dnevnicama u OIK-u? Svakako da jeste. Ovako sve deluje prilično crevnovezivo, ljigavo i uzurpatorski.

Opozicioni deo OIK-a je daleko sramotniji, sa sve odborničkim muževima i odborničkim batom. Ne, nije ih sramota što će dnevnice iz OIK-a ostati u odborničkim kućama, jer su se valjda za nepotizam i borili na izborima.

A sada ono najsramotnije: 41 odbornica/odbornika palanačkog parlamenta su glasali "ZA" takav sastav, a ostalih 4 prisutnih su ostali "UZDRŽANI", iako su i sami predložili svog člana po nepotističkom ključu!?

Elem, neka ostane i u kamenu uklesano da su pripadnici kosovskog lobija predložili u stalni sastav OIK-a članove kosovskog lobija, a da su Stanimirovići, Pureševići i Savići predložili Stanimiroviće, Pureševiće i Saviće u isti sastav.

I neka svoju sramotu nose ponosno ulicama ove napaćene opštine dok su u prilici da se ovako brukaju - sebi u korist.


Serbia Tudej