O.O. Narodne stranke: Sinoćna akcija - pritisak na Kurtija i Murtija

O.O. Narodne stranke:
Sinoćna akcija - pritisak na Kurtija i Murtija

U skladu sa politikom vrha stranke, Opštinski odbor Narodne stranke sinoć je sproveo protesnu akciju pritiska na predsednika Aleksandra Vučića, a vezano za potencijalno potpisivanje, po njima neprihvatljivog, nemačko-francuskog plana (Šolc-Makronov sporazum).

Sem poverenika Opštinskog odbora, u akciji su učestvovali i istaknuti članovi.

Sama akcija je započeta u prostorijama lokalnog odbora, uz obilazak stambenih jedinica u užem centru gradske opštine, da bi se završila ispred prostorija Srpske napredne stranke postavljanjem protesnih flajera "IZDAJNIK" na ulazu u iste.

Ono što je kuorizitet u svemu je činjenica da su iskoristili nedostatak pažnje i umor lokalnih naprednjaka koji su ovih dana zauzeti sprovođenjem unutarstranačkih izbora na lokalu, te je izbegnuto direktno verbalno i neverbalno sučeljavanje mišljenja po ovoj temi.

Zvaničnog saopštenja o ovoj akciji na stranici lokalnih "narodnjaka" još uvek nema, ali se svakako očekuje reakcija lokalnih "naprednjaka", uz ne baš blag rečnik.

Da li je ovo uvod u nova prepucavanja stranaka na lokalu ili jednokratna igra istine i izazova? ...ostaje da vidimo u narednim danima.

Redakcijski stav:
Stranke na lokalu, a pogotovo u sredini sa nagomilanim infrastruktrunim, ekonomskim, komunalnim, ekološkim i drugim problemima, manje bi trebalo da se bave interesima i ideološkim smernicama koje su im dirigovane iz prestoničkih centrala, a više interesima sugrađana. S obzirom da se ti interesi najčešće ne poklapaju i da su u direktnoj koliziji, svaki vid politikanstva na nivou dodvoravanja centralama ili uzvišenim stranačkim bićima, po nama je apsolutno neprihvatljiv, sem što raspiruje dalje podele u ovom krhkom društvu. Rušenjem Kurtija ili Murtija, Putina ili Bajdena, neka se bave oni koji imaju manje problema od nas samih, jer je uticaj lokalnih političara na geopolitku ne samo zanemarljiv, već i potpuno besmislen, sem što je oportunistički populizam odavno prepoznat kao kočnica razvoja lokalnih zajednica.

Serbia Tudej