ODOBRILI IM NOVU DELATNOST? Osuđenici na odsluženju kazne u Vodovodu

ODOBRILI IM NOVU DELATNOST?
Osuđenici na odsluženju kazne u Vodovodu

Iskreni da budemo, ne pamtimo skupštinsko zasedanje ili sednicu Opštinskog veća na kojoj je osnivač (čitaj: Opština Smederevska Palanka) predložio ili doneo odluku o dodeljivanju novih delatnosti za JKP "Vodovod", a pogotovo ne transformaciju Javno komunalnog preduzeća u Kazneno popravni zavod ili radni logor za osuđenike.

No, moguće je da je do nas i da je sve prošlo ispod radara u nekom od ranijih saziva.

Ostaje nam da se čudom čudimo, što će već od koliko sutra, dva osuđenika odrađivati po par stotina sati u radnom logoru i da sigurno neće kopati krompir.

Inače, radi se o osuđenicima sa nanogicama, pa nas baš zanima i da li će njihovim nadzornicima biti dodeljeni pendreci, šokeri, "lisice" ili bukagije sa sve onom gvozdenom kuglom na lancu?

Hoće li osuđenici nositi prugasta odela kao Daltoni, kako bi ih nadzornik razlikovao od ostalih zaposlenih u JKP KPZ "Vodovod"?

Zatvorenici u Kazneno popravnim zavodima primaju plate, imaju po tri obroka, pa nas zanima i kakve će uslove imati u JKP KPZ "Vodovod"? Kako će im isplaćivati plate sa blokiranog računa i da li će ih hraniti uopšte ili izgladnjivati do kosti i kože, tih par stotina sati?

I da, opet nam je neko ukrao onaj smajli što se krsti, pa neka sve ostane na ovih par pisanih redova, uz očekivanja da ćete nas obradovati smehotresnim komentarima.


Serbia Tudej