POSTIZBORNA PALANAČKA SAGA: NOVI SASTANAK O.O. SNS-a NAJAVLJEN ZA 17h

POSTIZBORNA PALANAČKA SAGA:
NOVI SASTANAK O.O. SNS-a NAJAVLJEN ZA 17h

Možda u nekim prošlim vremenima javnost nije iskazivala interesovanje za sastanke Opštinskog odbora vladajuće stranke ili su sami naprednjaci tek od skora upoznati sa kulturom transparentnog stranačkog rada, ali od izbora na ovamo definitivno se dosta toga promenilo.

Da, mogu sebe da pravdaju i time, da je rad Opštinskog odbora unutarstranačka stvar i da ne bi trebalo opterećivati ni članstvo, a ni birače, dodatnim političkim temama, bez obzira što na tim sastancima skoro da nema ničeg, Bog zna šta - bitnog ili tajnog.

Ili možda ima?

Današnji sastanak O.O. je svakako posledica svih postizbornih incidenata, unutarstranačkih sukoba, pa i nemilih scena na prve dve sednice Skupštine opštine Smederevska Palanka.

Kada kažemo "nemile scene", tu prvenstveno mislimo na teatralno napuštanje prve sednice S.O. od strane odbornika Bojana Nikosavića, kao i izostanak još tri odbornika sa druge sednice (Maja Čolić, Vladan Mišulić i Pavle Jozić).

O presretanju odbornika pred drugu sednicu, odvođenju u nepoznatom pravcu ili njihovom dobrovoljnom bekstvu u odbornički aps (ponavljamo: ne "iz", već "u") već smo pisali, ali je i tu ostalo mnogo toga nejasnog, a i netransparentnog.

Uostalom, kakvo je to "mafijanje", a da se ne dobije napredna značka prvog reda za poštovanje ideoloških smernica i tradicije!?

Od današnjeg sastanka naprednjaci očekuju opravdanje, tj. pojašnjenje od pomenutih odbornika za taj izostanak, kao i za nejavljanje i neodazivanje na telefonske pozive čitava 2 dana, pošto su se tek sinoć oglasili, potvrdili dolazak ili čuli sa svojim kolegama odbornicima i lokalnim rukovodstvom stranke.

A možda i jeste prilika da novi koordinatori - Dalibor Šćekić i Darko Jovanović, od starta budu upoznati sa kakvim mentalnim sklopom (sa analognim sklopkama) će sarađivati u narednom periodu.

Ono što је takođe jako zanimljivo biće i njihovo viđenje krizne situacije u O.O., a posebno uticaj Burdzelenskog, koji je inicirao neuspelu pobunu, indukovao animozitete u lokalnom odboru, a onda se povukao i iz nekog mračnog kafanskog ćoška viče: "Uta-ta!", dok se ostali naprednjaci međusobno glože.

No, pomenuće ga već neko, jer je Burdzelenski navukao na sebe gnev čitavog Opštinskog odbora, kao i svih 17 seoskih i 4 gradska Mesna odbora.

Da li će pomenuti Petra Milića i sve bezuspešne pokušaje AZOVanjštalaca da ga smene sa mesta rukovodioca "ED Elektromorava" - njima u korist?

Da li će pomenuti sve splačinjarske "udare" na ostale lokalne funkcionere stranke i direktore javnih preduzeća i ustanova od strane oportunističkih pobunjenika?

Da li će pomenuti potresnu ispovest Prvoslava Čolića (suprug odbornice Maje Čolić)?

Da li će pomenuti pokušaj otmice (uslovno rečeno) odbornika Alekse Vukovića pred samu sednicu ili sinoćni incident u restoranu "Kralj" koji je takođe sa političkom pozadinom? 

Da li će pomenuti ko je tu kome pretio pozivajući se na visoke funkcionere stranke i odgovoriti na pitanje da li živimo u Avganistanu ili Srbiji, kad već nekakve ISISoidne inkvizicije vršljaju po ulicama i po društvenim mrežama?

Elem, al' ako ćemo već da se brukamo kao opština, pred tim novim koordinatorima stranke građana s naprednom pameću, dajte da se bar nešto i reši, kako bismo zatvorili mračnu knjigu kojom se nerado bavimo već skoro tri meseca.

I da podsetimo: sve je krenulo nakon izbora.

Kampanja i sam izborni proces su prošli bez incidenata, što je pohvalno i retkost u Srbiji.Serbia Tudej