SMEDEREVSKA PALANKA: POSTAPOKALIPTIČNA ULIČNA KLANICA SA PSIMA LUTALICAMA

SMEDEREVSKA PALANKA:
POSTAPOKALIPTIČNA ULIČNA KLANICA SA PSIMA LUTALICAMA

Apelujemo na javnost, a posebno na izabrane predstavnike izvršne vlasti, da se ozbiljnije pozabave svešću građana, pošto su sva tri jučerašnja incidenta samo uvod u ono što nas očekuje u predstojećim mesecima, ukoliko uzmemo u obzir razmere ekonomske i energetske krize, kao i poskupljenja i nestašice hrane.

Zaista je sumanuto, da su sva tri incidenta čak i dokumentovana snimcima sa sigurnosnih kamera, a da nema nikakve reakcije nadležnih niti bilo kakvog saopštenja koje bi umirilo javnost.

Zar treba da se pretvorimo u postapokaliptično društvo u kojem će futuristički kvadovi nekontrolisano leteti prema ženama sa dečijim kolicima ili da bez osude prođe to što neki manijak (pa makar i Narodni poslnik) snima tuđe žene dok prostiru veš ili da nam ulične klanice sa psima lutalicama i krvavim tragovima postanu svakodnevnica!?

Šta je sledeće? Da li pretnje maloletnim licima da će im nožem iskasapiti lice, samo zato što nose dres suparničkog kluba ili da se parovi bodu noževima ili da pijanci okupiraju trafike, urlaju i uriniraju okolo, zastrašujući radnice u trafikama? 

Ah, da; i to smo imali, samo kamere nisu zabeležile.

I nije se sve to desilo u jednom danu.

Jesu li sve ovo naša civilizacijska dostignuća sa kojima se ponosimo ili kojima ćemo da se podsmevamo?

Ok, možemo i tako, al' onda neka objave i zvanično da smo u postapokaliptičnom, bespravnom i divljem društvu.

I što reče predsednica Vlade: poslednji neka odvrne sijalicu, jer više ni u prekidač ne verujemo.


Serbia Tudej