I ŠTA ĆEMO SAD!? UVODIMO LI SANKCIJE RUSIJI ILI NE UVODIMO?

I ŠTA ĆEMO SAD!?
UVODIMO LI SANKCIJE RUSIJI ILI NE UVODIMO?

Jako čudna sednica Saveta za nacionalnu bezbednost.

Predsednik Vučić ulazi, pa izlazi, pa se savetuje sa ambasadorima Kvinte, a sve vezano za ultimatume koje su mu saopštili Srbi sa Kosova.

Naime, ukoliko im se ne omogući glasanje na Kosovu i Metohiji 3. aprila, napustiće sve institucije, položiti oružje (ne znamo zašto je napomenuto, ali se verovatno odnosi na pripadnike policije) i otpočeće sa mirnim, tj. nenasilnim protestima.

Takođe se pominje i mogućnost kolektivnog i organizovanog iseljavanja kompletnog srpskog stanovništva sa Kosova, što bi značilo da nas očekuju reke izbeglica u sred izbornog procesa.

Zašto baš sad?

I kakve to ima veze sa invazijom Rusije na Ukrajinu?

Trebalo bi čitati između redova, ali očigledno se radi o novim pritiscima na Srbiju, kako bismo uveli sankcije Rusiji, što je po mnogima i ispunjenje naših obaveza, a u smislu prilagođavanja spoljne politike Evropskoj uniji.

Do zaključenja ove vesti, pratili smo izveštaje više domaćih medija, ali očekujemo da će se i strani mediji osvrnuti na ovo naglo pogoršanje, kako bezbednosne, tako i uopšteno političke situacije u Srbiji.

I da; prisustvo Milana Radoičića na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost stvara dodatnu konfuziju u javnosti i mislimo da ne doprinosi ugledu samog Saveta, kao ni ugledu Srbije uopšte, jer se radi o licu koje je pod sankcijama američkog Stejt departmenta.

Serbia Tudej