IZBORI - SRBIJA 2022: NAJVEĆI ČETNIČKI PORAZ U ISTORIJI ČIKAGA!

IZBORI - SRBIJA 2022:
NAJVEĆI ČETNIČKI PORAZ U ISTORIJI ČIKAGA!

Čikago, Sjedinjene Američke Države...

Na biračkom mestu u Čikagu bilo je prijavljeno 464 birača, a od tog broja glasalo je 267 građana Srbije s pravom glasa.

Što se tiče lista kandidata za Narodne poslanike, najviše je osvojila lista Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve, tj. 91 glas.

Očekivano loš rezultat, iako saučestvuju u aktuelnoj vlasti, ostvarila je lista Ivica Dačić - Premijer Srbije, tačnije dobila je samo 10 glasova.

Kada bi smo sabrali glasove opozicionih lista Marinika Tepić - Ujedinjeni za pobedu Srbije (81 glas), liste Moramo - Akcija - Ekološki ustanak (34 glasova) i liste Suverenista (14 glasova), koje su u prešle cenzus na tom biračkom mestu, SNS i SPS bi u Čikagu pali s vlasti, jer bi vlast imala ukupno 101 glas, a opozicija čak 129.

No, to nije ono najzanimljivije.

Najšokantniji je debakl tzv. "četničkih" lista, pa je tako lista Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka ostala bez ijednog glasa - brojevima 0, slovima "nula", kao i debakl liste Boško Obradović - Srpski pokret Dveri - POKS koji sebe deklarišu kao monarhiste, jer je ta lista osvojila samo 6 glasova.

Ne svrstavajući ih bilo gde, ali čak i da ih svrstamo u satelite vlasti ili u "desničarska strašila" ideološki bliska "četničkim" listama, liste Dr Miloš Jovanović - Nada (11 glasova) i lista Milica Đurđević Stamenkovski - Srpska stranka Zavetnici (6 glasova), ne bi pomogle niti vlastodršcima niti tzv. "četničkim listama".

Dubljom analizom rezultata, dolazimo i do toga, da ukoliko bi se gledale samo koalicije koje su prešle čikaški cenzus od oko 8 glasova, interesantno je to da su Srbi u Čikagu većinski za EU, jer Suverenisti i Nada imaju samo 25 glasova, što nije ni 10%, dok bi na suprotnoj stani bilo preko 90% birača.

Elem, ni Čikago više nije ono što je bio.

U svakom slučaju, da ponovimo: lista četničkog vojvode - dr Vojislava Šešelja, osvojila je NULA glasova u najvećem četničkom gradu na planeti.


Serbia Tudej


picture53